zoldertrap - type zoldertrap

Type zoldertrap

Welke types zoldertrappen zijn er?

Er zijn verschillende types van zoldertrappen beschikbaar. U hebt de standaard steektrap die de zolder en de bovenste verdieping van uw woning verbindt, er is de uitschuiftrap, de ladder, ... De keuzes zijn groot.

Daarnaast kunt u nog opteren voor een trap die afgedekt is met een luik, of die in dit luit vervat zit (uitschuiftrap). Alle combinaties zijn mogelijk.

Materiaal zoldertrap

Naast het kiezen van het type zoldertrap, dient met ook het materiaal van de zoldertrap te selecteren. De meeste zoldertrappen worden gemaakt van ofwel hout, of van aluminium. Beiden hebben hun voordelen en nadelen.

Welke zoldertrap past het best in mijn huis?

Een zoldertrap geeft u zoals de naam al een beetje verklapt, toegang tot de zolder van het gebouw in kwestie. Het plaatsen van een zoldertrap kan op eigen houtje worden verricht. Echter raadplegen de meeste mensen een specialist, aangezien het plaatsen van zoldertrappen niet steeds zo gemakkelijk is.

Een zoldertrap in vergelijking met een gewone, is vrij moeilijk te zetten, aangaande de toegang tot de zolder in de meeste gevallen beperkt is. Een zeer kleine doorgang geeft u vaak toegang tot de bovenverdieping, waardoor het zou gaan om een klein, op maat gemaakt model.

Echter kan u ook gebruiken maken van een kleine roltrap of ladder. Nadeel is uiteraard dat mensen die vrij beperkt zijn in kunnen, niets zijn met dergelijke varianten. Het grote voordeel is ruimte, aangezien u de roltrap of ladder gemakkelijk kan verplaatsen. U dient dus goed na te gaan welk model u wenst.

Welke zoldertrap het best past in uw huis is voor een groot deel afhankelijk van de indeling van uw huis. Hebt u bijvoorbeeld genoeg oppervlakte op de bovenste verdieping, dan kunt u misschien opteren voor een steektrap als zoldertrap. Dit is zeker het geval als u van plan bent de zolder veel te gebruiken.

Hebt u weinig ruimte, of zult u de toegang tot de zolder niet frequent gebruiken, dan is het misschien beter om te opteren voor een uitschuifzoldertrap.

 

Bekijk onze andere trappen: steektrap - zoldertrap - zoldertrappen - draaitrap - houten trappen - betonnen trap